DK Thermal neemt Elite Advanced Technologies over met vestiging in het Technologiehuis Mol

Mol, 10 April 2017. DK Thermal, een Engelse producent van metal core (IMS) printplaten, neemt de Europese activiteiten over van Elite Advanced Technologies, fabrikant van o.a. keramische substraten voor de elektronica-industrie. Met de overname wil DK Thermal zijn portfolio van thermische printplaten verder uitbreiden.

 

“In de markten waarin we actief zijn, zien we zien dat componenten en modules steeds krachtiger worden terwijl de fysieke ruimtes voor de circuits verkleinen en meer en meer worden geïntegreerd. Daarnaast wensen ingenieurs en ontwerpers dat de lange termijn betrouwbaarheid en prestaties gewaarborgd blijven of zelfs nog verbeterd. Goed thermisch management neemt dus alsmaar meer een prominente plaats in” stelt Andrew Grisbrooke, managing director DK Thermal. “Wij geloven dat keramische materialen als Aluminium Oxide en Aluminium Nitride daar een oplossing kunnen bieden en met Elite Advanced Technologies hebben we nu een uitstekende basis om onze positie hierop uit te bouwen.”
 

 

In België zal de groep in Mol het kenniscentrum voor keramische printplaten behouden alsook zal de vestiging dienen als commerciële uitvalsbasis voor de Benelux. 

DK Thermal zal de vakbeurs Electronics & Applications op 30/31 mei & 1 juni aangrijpen om zich in de vernieuwde structuur aan het Benelux publiek voor te stellen. “We nodigen iedereen uit om onze oplossingen te komen ontdekken in Utrecht. Naast onze metalen en keramische prints tonen we ook enkele innovatieve producten als transparante keramische PCB en 3D metalen circuits.
 

Over DK Thermal.

DK Thermal is een deel van de TCL group die wereldwijd actief is in de productie en distributie van printplaten en specialiseert zich binnen de groep in metal core PCB (IMS) en thermisch interface materiaal. Daarnaast kan het dankzij zustermaatschappijen GSPK en DALEBA ook snelle prototype leveringen (Quick turn) en een breed gamma aan logistieke oplossingen voor PCB sourcing aanbieden. De groep heeft meer dan 50 jaar ervaring in het maken en leveren van elektronische prints en stelt zich tot doel zijn klanten een ongeëvenaarde service en kwaliteit te leveren.
 

Over Elite Advanced Technologies.

Elite Advanced Technologies is een leverancier van maatwerk componenten voor de automobiel, telecommunicatie, test - & meetapparatuur, medische, IT, consumenten en andere industrieën. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Bayan Lepas, Penang, Maleisië en vestigingen in België, Verenigde Staten, China, Maleisië en Taiwan. Het bedrijf heeft privé aandeelhouderschap en geniet belangrijke posities in keramische substraten, printplaten, metalen behuizingen, en maatwerk connectoren.

 

Meer info:

http://www.elite-advanced.com/2017/04/10/dk-thermal-neemt-elite-advanced...

 

Contact informatie

Benelux

 

Frederik Luppens
Business Development

– Tel: +32 (0) 479 61 21 04
– Email: Frederik@elite-advanced.com


 

Bezoekadres

Vlasmeer 5
2400 Mol
Tel: +32 (0) 14 56 52 72