Gamebedrijf Crazy Monkey Studios opent extra vestiging in Geelse Technologiehuis

Gamebedrijf Crazy Monkey Studios opent extra vestiging in Geelse Technologiehuis

V.l.n.r. Baptiste Deboutte, Steven Verbeek, Davy Penasse 
 
 
Begin januari opende het Kontichse bedrijf Crazy Monkey Studios een bijkomende vestiging in het Technologiehuis te Geel. Met deze uitbreiding wil Managing Partner Steven Verbeek meer videospelen ontwikkelen en Kempense gamefanaten de kans bieden om dichtbij huis te werken.
 

“Crazy Monkey Studios is een jong bedrijf, gespecialiseerd in videogame development”, vertelt Managing Partner Steven Verbeek. “Wij ontwikkelen games en apps bruikbaar op diverse spelconsoles en computers. Hierbij staan we zowel in voor de conceptbedenking, het opzetten van 3D gamemodellen, testing als het op de markt brengen van het afgewerkt product. Ons laatste gepubliceerde spel is bijvoorbeeld Guns, Gore & Cannoli, een all-you-can-shoot actiegame met handgetekende graphics en als setting de roerige jaren twintig. Aan deze game hebben we met vier mensen zo’n anderhalf jaar gewerkt. Het spel wordt vandaag de dag verkocht op het computerspelplatform Steam voor PC, Mac, Xbox One en PS4.”

 
Cronos Groep

Crazy Monkey Studios is een dochteronderneming van Cronos Groep. Deze groep participeert in meer dan 200 bedrijven in diverse innovatieve sectoren, zoals webdevelopment, netwerkbeheer en business applications. “Tijdens mijn beginnende carrière bij Cronos Groep heb ik de vraag gekregen om een entiteit op te richten die zich focust op videogameproductie”, gaat Steven verder. “Ik heb deze kans meteen gegrepen wat resulteerde in de opstart van Crazy Monkey Studios in 2010 in Kontich, waar tevens onze hoofdzetel gevestigd is.”

 
Focus op corebusiness

Om ook mensen uit de regio Kempen de kans te bieden om in game development te werken zonder zich dagelijks al te ver te moeten verplaatsen, richtte Crazy Monkey Studios een bijkomende vestiging in Geel op. “Vorig jaar waren we al gevestigd in de buurt, maar daar stonden we zelf in voor de huur van parkeerkaarten, schoonmaak, afvalbeheer enzovoort. In het Technologiehuis te Geel kunnen we een beroep doen op tal van gemeenschappelijke diensten, zoals een professionele receptie, een poetsdienst en eerstelijnsadvies, waardoor we ons volledig kunnen focussen op onze corebusiness.”

 
Verruiming portfolio

Momenteel beschikt het gamebedrijf over vier personeelsleden in Kontich en drie in Geel. Op beide locaties wordt er gewerkt aan verschillende projecten. “Ons team bestaat uit diverse profielen met een passie voor games, waaronder programmeurs, game developers, illustrators en 3D animatiespecialisten. Waar de medewerkers in Kontich volop bezig zijn aan een tweede versie van Guns, Gore and Cannoli, zijn we in Geel een strategiespel aan het opzetten. Bedoeling is om toekomstgericht beide teams verder te laten groeien en meer afgestudeerde studenten te betrekken. Waar we nu werken met twee verschillende producties die beiden een spel opleveren, willen we op termijn een extra productie opstarten. Zo kunnen we ons portfolio verder verruimen.” 

 

 

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen. 

Meer info: www.technologiehuizen.be