Ierse Zenith Technologies neemt intrek in Technologiehuis Geel

 

Ierse Zenith Technologies neemt intrek in Technologiehuis Geel

 

Joris Van Eyck, Operations Manager Zenith Technologies

 

GEEL - Op 1 maart 2017 nam het van oorsprong Ierse bedrijf Zenith Technologies zijn intrek in het Geelse Technologiehuis. Van daaruit gaat het bedrijf de farmaceutische industrie in België dienen op vlak van software systemen.

 

“Bij Zenith Technologies focussen we ons op de farmaceutische industrie”, vertelt Operations Manager Joris Van Eyck. “We staan in voor de implementatie, automatisatie en het onderhoud van softwaresystemen op de productievloer van diverse bedrijven. Dit gaat van procesautomatisering en data collectie tot productie automatisering (MES). Bovendien bieden we ook operationele ondersteuning. Bij Zenith Technologies streven we naar een lange termijn partnership met ons cliënteel. Wij kunnen met andere woorden een pakket services aanbieden die de volledige levenscyclus van een fabriek doorloopt.”

 

De juiste man op de juiste plaats

Zenith Technologies werd opgericht in 1998 in Cork, Ierland. De organisatie telt wereldwijd zo’n 14 vestigingen met in totaal zo’n 600 geschoolde werknemers. In België heeft het bedrijf momenteel vier mensen in dienst. “De technologie evolueert zodanig snel, waardoor het voor productiebedrijven vaak een enorme uitdaging vormt om hun technici en ingenieurs volledig up-to-date te houden. Vanuit Zenith Technologies kunnen we experten onsite brengen die de nodige ervaring hebben met het implementeren van nieuwe technologie en die ook op operationeel vlak de nodige ondersteuning kunnen bieden, zoals bij het onderhoud van softwareconfiguraties en hardware. Wij garanderen de juiste man op de juiste plaats.”

 

Van Vlaams-Brabant naar de Antwerpse Kempen

In België is Zenith Technologies ontstaan met een project bij GlaxoSmithKline (GSK) in Waver, een internationaal bedrijf dat onder meer onze griepvaccins ontwikkelt. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog projecten lopen bij Janssen Pharmaceutica en Sanofi, het vroegere Genzyme in Geel. Oorspronkelijk was Zenith Technologies Belgium gevestigd in Leuven, in de buurt van GSK.

“Ons kantoor bevond zich in een businesscenter zonder bemande receptie en meetingrooms”, gaat Joris Van Eyck verder. “Daarnaast hadden we ook moeilijkheden om nieuwe werknemers aan te trekken, omwille van de woon-werkverkeer problematiek. Om in de toekomst meer ingenieurs aan te trekken en meer operationele diensten te kunnen ondersteunen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het Technologiehuis in Geel biedt een betere infrastructuur voor een startend bedrijf. Bij Zenith Technologies werken we vaak onsite bij onze klanten. Dankzij de bemande receptie kunnen binnenkomende oproepen alsnog beantwoord worden.” Zenith Technologies bestaat voornamelijk uit bio- en procesingenieurs en specialisten inzake elektromechanica. Tegen eind 2017 hoopt de Belgische afdeling haar team uit te breiden met een drietal werknemers.

 

 

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen. 

Meer info: www.technologiehuizen.be

 
 

Volg ons online

Facebook

Twitter

Website

 

Spread the word

Share

Tweet

Forward