Innovatieve software ontwikkelaar RideOnTrack neemt intrek in Technologiehuis van Geel

 

RideOnTrack ontwikkelt software voor de spoorwegen

Innovatieve software ontwikkelaar RideOnTrack neemt intrek in Technologiehuis van Geel

 

 
Wim Lochs en Eddy Peeters van RideOnTrack in het Technologiehuis in Geel
 

Sinds 1 april 2016 is RideOnTrack gevestigd in het Technologiehuis van Geel. Het bedrijf ontwikkelt  software die gebruikt wordt in sectoren waar een operationele communicatie van cruciaal belang is. Als vernieuwend bedrijf voelt RideOnTrack zich helemaal thuis in deze innovatieve omgeving.

 

Software voor de spoorwegen

“De software die wij ontwikkelen, wordt bijvoorbeeld gebruikt in de dispatchingcentra van de spoorwegen.”, zegt Wim Lochs, Vice President Sales van RideOnTrack.“ In deze controlecentra volgen de verkeersleiders het treinverkeer in real-time op, en is het van cruciaal belang dat de telecommunicatie vlot en volgens de correcte procedures verloopt.

Zo moet een treinbestuurder die een noodoproep opzet naar de verkeersleider met de juiste prioriteit verbonden worden en moet het gesprek via de juiste operationele procedures worden afgehandeld. RideOnTrack zorgt ervoor dat de klantspecifieke-communicatie-procedures en de operationele regels zoals opgeld door ERA (European Rail Authority) vertaald worden in een end-to-end geïntegreerde softwareoplossing.

 

Blijven innoveren

Als startend bedrijf is het belangrijk dat je een focus hebt op die domeinen waar je toegevoegde waarde kunt leveren. De software markt is zeer concurrentieel en kost-effectieve software ontwikkeling in België is niet evident. Daarom wil het bedrijf zich vooral toespitsen op het ontwikkelen van software voor klanten waar communicatie ‘mission critical’ is, daar waar levens op spel kunnen staan.

Eddy Peeters, mede-oprichter en Vice President Software Development van RideOnTrack stelt: “Voor de hardware en ‘standaard’ software werken we zoveel mogelijk samen met partners. Zo kunnen wij ons focussen op wat belangrijk is voor onze klanten, namelijk software ontwikkelen die hen helpt hun specifieke telecommunicatie problemen op te lossen. We merken ook dat onze klanten zelf vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van wat standaard op de markt verkrijgbaar is.

Wim Lochs vult aan:  “De telecommunicatie infrastructuur van onze klanten is soms meer dan 15 jaar oud. Een van onze uitdagingen bestaat erin vernieuwende oplossingen te brengen, bijvoorbeeld gebaseerd op SIP/IP, in een omgeving waar nog veel ‘legacy’ netwerk componenten in gebruik zijn. Het probleemloos laten samenwerken van de oude en nieuwe oplossingen is één van onze sterke troeven”.
 

 

“Als innoverend bedrijf willen we in een stimulerende omgeving zitten. Samen onder één dak met andere gelijkgezinde bedrijven waarmee we kunnen netwerken werkt inspirerend!” - Wim Lochs

 

 

Gelijkgestemden

Eddy en Wim deden beiden ervaring op bij bedrijven in de sector, en ze gebruiken die kennis nu binnen hun eigen bedrijf dat ze in april 2012 oprichtten. RideOnTrack werkte in België al aan verschillende projecten voor Infrabel. Het bedrijf haalde ook een IWT-project binnen waardoor ze van de Vlaamse overheid ondersteuning kregen om hun innovatieve project uit te werken. De zaken lopen dus als een trein voor RideOnTrack, en ze besloten om een extra werknemer aan te nemen.

Op 1 april begon Tycho Van de Brande als R&D Engineer voor RideOnTrack te werken. Hun bestaande kantoor werd hierdoor te klein, en RideOnTrack besloot om hun kantoren in het Technologiehuis onder te brengen.

“Hier willen we verder groeien en in de toekomst extra mensen aantrekken.”, zegt Wim Lochs. “Als innoverend bedrijf willen we dan ook in een stimulerende omgeving zitten. Samen onder één dak met andere gelijkgezinde bedrijven waarmee we kunnen netwerken werkt inspirerend!”

De gemakkelijke bereikbaarheid en centrale ligging van het Technologiehuis was daarnaast nog één van de voordelen die RideOnTrack zag. Ook de ondersteuning die ze hier van Innotek krijgen trok hen mee aan boord. 

 
 
Het Technologiehuis in Geel wordt, net als het Technologiehuis in Mol, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen. 

Meer info: www.technologiehuizen.be