Jidoka bouwt software factory verder uit

 

Flexibele IT-oplossingen op maat van bedrijven en start-ups

Dat Jidoka een snelgroeiend IT-bedrijf is, bewijzen de cijfers. Op amper een half jaar tijd verdubbelde de onderneming haar personeelsaantal. Waar Jidoka oorspronkelijk vooral onsite bij bedrijven software projecten uitvoerde, beschikt het bedrijf ondertussen ook over een eigen software factory in Mol. Zo wil ze (startende) bedrijven IT-oplossingen op maat bieden.

 

 

Ontzorgen

“In het verleden voerden we hoofdzakelijk onsite end-to-end projecten uit voor middelgrote en grote ondernemingen. Uit marktonderzoek bleek dat naast grotere bedrijven ook heel wat start-ups nood hebben aan professionele software en begeleiding bij de lancering van een nieuw product of dienst. Daarom hebben we onze dienstverlening verder uitgebreid”, vertelt Patrick Hellemans, CEO van Jidoka. “Zowel gevestigde als beginnende ondernemingen hebben vaak slechts voor een beperkte periode een development team nodig, waardoor het efficiënter en goedkoper is om een project uit te besteden dan om één of meerdere personen in dienst te nemen. Zij kunnen onze capaciteit huren tot en met de oplevering. Zo kunnen ze zich zorgeloos focussen op hun core business, terwijl wij hun IT uitdagingen uit handen nemen.”

 

Team van specialisten

De software factory in het Technologiehuis te Mol bestaat uit een team van diverse profielen, die ingezet kunnen worden voor diverse projecten voor verschillende klanten tegelijkertijd. “Je kan onze software factory vergelijken met een fabriek waar mensen producten maken, in ons geval software, zoals mobile apps, backend systemen enzovoort”, gaat Patrick Hellemans verder. “Voorafgaand aan het ontwikkelingswerk, dat plaatsvindt op onze eigen locatie in Mol, gaan onze analisten langs bij de klant om de verwachtingen en bedrijfsomstandigheden nauwkeurig in kaart te brengen. Zo kunnen we uit ons team meteen de juiste specialisten selecteren en aan het werk zetten. Deze manier van werken vraagt veel minder doorlooptijd dan wanneer een bedrijf alles intern zou uitvoeren.  Dit vooral omdat ons team klaarstaat om meteen te starten.” Naast voordelen voor de klant, biedt de oprichting van de software factory ook een meerwaarde voor de werknemers. “Enerzijds kunnen wij onze mensen een gevarieerde job aanbieden ofwel op een vaste locatie ofwel bij onze klanten. Onze klanten bevinden zich immers in diverse sectoren, gaande van de logistiek, banking, publieke sector tot industrie, wat voor heel wat afwisseling zorgt. Daarnaast blijven we bij Jidoka ook nog steeds veel investeren in persoonlijke en geïndividualiseerde opleiding, wat een job bij Jidoka extra boeiend maakt.” 

 

 

 Flexibele kantoorformules

De opstart van de software factory en bijhorende doelgroepuitbreiding brengt een verhoogde tewerkstelling met zich mee. Op amper een half jaar tijd verdubbelde Jidoka het personeelsaantal tot 22 werknemers. “Begin januari vestigden we ons in het Technologiehuis te Mol dat uitgebaat wordt door Innotek. Door de snelle groei, hebben we onze kantoorruimte intussen al moeten uitbreiden met extra modules en wellicht komen er in de toekomst nog mensen bij. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, getalenteerde profielen, zoals business en functionele analisten, project managers, developers en architects. 

 

"De mogelijkheid om als startend en jong bedrijf beroep te kunnen doen op een professionele huisvesting op maat en flexibele formules die meegroeien met de ambities en behoeften maakt van de Technologiehuizen in Geel en Mol the place to be voor starters."  - Patrick Hellemans

 

De gevestigde bedrijven in het Technologiehuis beschikken tevens over een diverse achtergrond, wat kennisdeling mogelijk maakt. Daarnaast ondersteunt en begeleidt Innotek ook zelf new business initiatieven, wat in de toekomst nog mooie samenwerkingen kan opleveren. De eerste sofware factory is alvast een succes. Op termijn hopen we er ook nog op andere locaties te openen”, besluit een gemotiveerde Patrick Hellemans.

 

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen. 

Meer info: www.jidoka.be    http://www.technologiehuizen.be/