"Mini-MBA"-ondernemerschap

Innotek organiseerde de afgelopen jaren 10 Mini-MBA-opleidingen rond ondernemerschap verpakt in 20
weekend- en 60 avondseminaries waaraan in totaal 200 geïnteresseerden deelnamen.

Ondernemers in spé, mensen die zich afvragen of ze het ondernemen in zich hebben, ondernemers die al gestart zijn en hun kijk willen verbreden, krijgen gedurende twee weekends en zeven avonden een rijk buffet met de verschillende aspecten van het ondernemerschap voorgeschoteld.

De 'mini-MBA' ondernemerschap heeft een looptijd van maximum drie maanden en is opgebouwd uit negen modules. In een inleidende workshop krijgt de ondernemer in spé de kans om zijn ondernemend gehalte introspectief te evalueren. Vervolgens leert hij de businessaspecten van het ondernemen beter kennen: markt en marketing, business modelling, legale en financiële aspecten, businessplan en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In een afsluitende workshop kunnen ondernemers hun eigen case door de groep kritisch laten beoordelen.

 

Enkele quotes van deelnemers:

"Ik ben al vijftien jaar zelfstandige, maar heb nog nooit een formele bedrijfsopleiding gevolgd. Ik vond dat het nu wel eens tijd werd. Ik werk alleen en dan mis je af en toe wel eens een klankbord. Ik werd hier geconfronteerd met een aantal zaken die ik niet zo goed aanpak: als zelfstandige ben ik niet proactief genoeg bezig, dat was wel duidelijk. Door deze mini-MBA ben ik mijn klanten beginnen screenen en merkte ik dat ik te veel kleine projecten doe. Ik heb enkele klanten afgestoten en heb nu meer visie. Ik heb geleerd om doelbewuster te ondernemen."

"Ik zocht ideeën, methodieken, tips en tricks om een eigen onderneming te starten en weet nu hoe ik een idee concreet kan vormgeven. Ik heb veel inspiratie gekregen. De mini-MBA heeft me geholpen om er daadwerkelijk aan te beginnen."

"Ik kom uit een kunstenorganisatie en er was nood aan wat professionalisering, vooral wat de zakelijke kan betreft. Ook ons sector kan wat ondernemerschap gebruiken! Bovendien heb ik het gevoel dat ik het wat meer in de hand moet nemen. Ik kan niet alles toepassen wat ik hier heb geleerd, maar ik neem wel een andere manier van denken mee: je hebt producten en diensten en er is een markt waaraan je dat moet koppelen. En de schier oneindige manieren om dat te doen...."

mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA
mini-MBA